Terug naar boven

Stress tijdens de Zwangerschap

Bijscholing

Sylvie Geerdens

Thiewinkel 23

Thiewinkelstraat 47

3560 Lummen

Limburg

Introductie

Een beetje stress is vaak deel van het leven in onze Westerse maatschappij en hebben we zelfs nodig om goed te ontwikkelen en functioneren. Maar al te vaak ervaren toekomstige vaders en moeders té veel stress en spanning tijdens de zwangerschap. Deze stress heeft ook invloed op het kindje in de moederschoot.

Gedurende deze periode zijn moeder en kind onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hierdoor hebben stress en spanning een invloed op het fysieke en psychische welzijn van moeder én kind.
Tijdens deze studiedag staan we stil bij de kennis en vaardigheden om stress bij aanstaande ouders beter te herkennen en ouders te begeleiden. We bespreken de definities, omvang, oorzaken en risicofactoren van het probleem ‘stress’ en zoomen in op wat stress doet met moeder, kind en het hele gezin. We halen hierin de theoretische kaders en praktische tools aan om signalen te detecteren en bespreekbaar te maken met toekomstige ouders.
We staan stil bij wat we als zorg- en hulpverleners kunnen doen om toekomstige ouders te ondersteunen om anders om te gaan met deze stressfactoren en zo de gevolgen te vermijden. Hierbij gaan we concreet aan de slag met gespreksvaardigheden om een begeleiding op te starten of om eventueel door te verwijzen naar de gepaste zorg.


info en inschrijven op : zie websitelink onderaan

Lees verder

Cursusdatums

Eerstvolgende startdatum: dinsdag 21 februari 2023
dinsdag 21 februari 2023Vanaf 09:30tot 17:15

Praktische informatie

Thema's

Stress, omgaan met Familie & gezin Gezondheid Lichaam & welzijn Work-life balance Psychotherapie Therapie Depressie Opvoeding Psycho educatie

Gegeven door

Dr. An-Sofie Van Parys

Prijs

180 Euro (excl BTW) Betalen via kMO portefeuille is mogelijk.

Neem contact op met Sylvie

Stress tijdens de Zwangerschap
Gelieve via dit contactformulier geen reclame, enquêtes, eindwerkverzoeken etc. te versturen. Misbruiken zullen aangeklaagd en aangerekend worden volgens het KB van 4 april 2003.

Sylvie Geerdens

Thiewinkel 23

Thiewinkelstraat 47

3560 Lummen

Limburg

Toon telefoonnummer

http://www.bonfarto.net

http://www.birthimprints.com

Routebeschrijving