Terug naar boven

Verbindend werken met koppels in een conflictsituatie - Deze Training is offline

Deze Training kan niet worden gecontacteerd via Vind-een-Psycholoog.nl. Vind een andere Training via onderstaande links.

Omschrijving

Meer info en inschrijvingen via http://educatieve-academie.be/aanbod/korte-trainin...

Het begeleiden van koppels in conflictsituaties kan wel eens een hachelijke onderneming lijken. Niet zelden loopt de emotionele intensiteit tijdens een gesprek behoorlijk op, waarbij het soms een uitdaging is om je als begeleider of therapeut staande te houden. Anderzijds zorgen conflicten die zich thuis voordoen (soms met partnergeweld) er vaak voor dat de moeizaam gezette stapjes in de therapie plots teniet gedaan worden.

Hevige emotionele reacties, moeizaam vooruitgang boeken, onvoorspelbare en soms moeilijk te structureren sessies, partners die de therapeut aan hun kant willen krijgen… Voor veel hulpverleners en therapeuten klink dit niet onbekend in de oren. Zelfs doorwinterde koppeltherapeuten geven wel eens aan dat het soms werken is op het scherp van de snede.
En toch komt het steeds weer neer op een bedrieglijk eenvoudig principe: partners verlangen beide naar een gevoel van verbondenheid, begrip en liefde van de ander. Daarin zijn ze ‘partners in crime’. In deze training gaan we bekijken hoe we deze mensen vanuit dit gezamenlijk verlangen kunnen helpen om terug een veilige verbinding met mekaar aan te gaan, en geven we je een kompas mee om als therapeut het noorden niet te verliezen in het bos van emoties en interacties.


DOELGROEP
Hulpverleners en therapeuten die met koppels en/of individuen werken rond conflictsituaties.

Zoek een andere cursus

Locatie cursus