Terug naar boven

Psychologische begeleiding via video call of telefoon

Dankzij moderne technologieën zoals video-call of gevestigde waarden zoals de telefoon kan jij je therapiesessie met je therapeut of psychotherapeut vanop afstand starten of verderzetten.

Vind meteen therapie op afstand

Of lees meer over:
Wat is therapie via videogesprek, telefoon of chat?
Wat heb je nodig voor therapie via video call, telefoon of chat?
Voordelen therapie op afstand
Tarieven therapie op afstand

Wat is therapie via videogesprek of telefoon?

Online therapie of psychotherapie is een moderne vorm van een therapiesessie. Het grootste voordeel van therapie via video call of telefoon is dat jij je niet moet verplaatsen. De therapiesessies kunnen dus gewoon doorgaan terwijl jij thuisblijft.

Je kan kiezen voor therapie via een video call zoals Skype, therapie over het internet, therapie via de telefoon, therapie via e-mail of therapie via chat.

Wat heb je nodig voor therapie via video call of telefoon?

Online therapie verloopt heel eenvoudig. Kies je voor therapie via telefoon? Dan heb je enkel een telefoontoestel of gsm nodig om te bellen met een therapeut. Andere therapievormen zoals therapie via video call (zoals Skype) verlopen via internet waardoor je wel een laptop en goede internetverbinding nodig hebt. Een webcam en microfoon zitten in bijna alle laptops ingebouwd dus deze moet je niet extra aanschaffen.

Als je naast een laptop en internetverbinding nog iets anders nodig hebt, brengt je psycholoog je hier op voorhand zeker van op de hoogte.

Voordelen van therapie op afstand

Online therapie is zeker een waardevol alternatief voor therapie in de praktijkruimte. We zetten enkele voordelen van therapie via video call of telefoon op een rijtje:

Je moet je niet verplaatsen:

Een van de grootste voordelen van online therapie: jij moet je huis niet uit voor een therapiesessie! Denk bijvoorbeeld aan mensen die wat ouder of moeilijk te been zijn. Daarnaast bespaar je ook tijd door niet onderweg te zijn, in de file te staan of op een bus te moeten wachten.

De drempel naar therapie is minder groot:

Hoewel het taboe rond therapie gelukkig steeds meer doorbroken wordt, kan de stap naar een psycholoog voor sommigen toch nog te groot zijn. In dat geval biedt online therapie een geweldig alternatief. Door online therapie te kunnen volgen, verkleint de drempel om hulp te zoeken.

Het voelt veilig:

Soms kan alles gewoon als te veel aanvoelen en voel je je het veiligst in de cocon van je eigen woning. Door online therapie te volgen via video call of telefoon voelen velen zich daarom meer op hun gemak om persoonlijke informatie met hun psycholoog te delen.

Het is eenvoudig:

Ben je niet handig met technologie? Laat je dan zeker niet afschrikken om online therapie te volgen. Veel psychologen bekijken de verschillende mogelijkheden van gebruiksvriendelijke platformen zoals Skype of Signal (een veilig alternatief voor Whatsapp). Maar ook een sessie via bijvoorbeeld een platform zoals Zoom.us of Whereby.com is mogelijk. Je psycholoog kan je dan een linkje doorsturen waar je op moet klikken en dan zijn jullie vertrokken voor een therapiesessie… Ontzettend eenvoudig! Vraag je psycholoog op voorhand gerust naar het platform dat hij of zij gebruikt en wat je daarvoor nodig hebt.

Je kan meteen bij een psycholoog terecht:

Voel je je neerslachtig? Heb je last van angst? Zit je met twijfels? Dan zorgt online therapie ervoor dat hulp altijd binnen handbereik is. Voor een video call of telefoongesprek moet je wel een afspraak maken, maar voor e-mailtherapie kan je meteen aan de slag. Bovendien kan het therapeutisch werken om je zorgen letterlijk van je af te schrijven.

Tarieven therapie op afstand

Online therapie zoals bellen met een therapeut is net zoals face to face therapie een echte therapiesessie. Veel psychologen zullen dus een gelijkaardig tarief hanteren. Op het persoonlijk profiel van je psycholoog vind je het exacte tarief van je psycholoog.

Betalen kan eenvoudig online of via een overschrijving. Je psycholoog geeft je hier voor de start van de therapiesessie graag meer uitleg over.