Hoe maak ik een goed profiel?

Een goede opstelling van je profiel is essentieel voor een optimaal resultaat van jouw profiel.

 • Vul zoveel mogelijk informatie in, zowel praktische informatie als een goede beschrijving van jouw werking. Hoe duidelijker de informatie, hoe gemakkelijker mensen kunnen kiezen om contact te nemen met je.
 • Selecteer ALLE therapievormen die je toepast, incl. de therapievormen die je aangeduid hebt bij de hoofdtherapievorm en activiteit 1 en 2. Dit is belangrijk om gevonden te worden via de zoekfunctie van de site. Plaats ze in volgorde van belangrijkheid. Selecteer ook de klachten die je behandelt en andere belangrijke zoektermen (doelgroep, consulttype,…).
  (Hoe: Veelgestelde vragen - Hoe maak ik mijn profiel volledig?)
 • Neem de tijd om je voorstellingstekst goed te formuleren. Voor cliënten is dit zeer belangrijk.
  Maak deze tekst uniek. Google houdt van variatie en zal je profiel hoger ranken indien je tekst nergens anders op het internet voorkomt.
  Werk met titels en opmaak. Dit verhoogt de leesbaarheid voor de bezoekers en zo help je Google te weten wat belangrijk is (zodat je opnieuw hoger getoond zal worden). Zet dus je therapievorm, je specialisatie of je gemeente in een titel met opmaak (kop 2 of kop 3).
 • Een psycholoog met een foto of logo wordt meer gecontacteerd, neem dus de tijd voor het zoeken van een passende foto. Neem best een neutrale foto waar je ontspannen en spontaan op staat. Indien je kiest voor een logo, zorg er dan voor dat dit weerspiegelt wie je bent of wat je doet. Groepsfoto’s raden wij af.
 • Plaats indien gewenst ook je workshop, cursus of opleiding. (Hoe: Veel gestelde vragen – onderaan - Hoe plaats ik een cursus?)

Controleer of je profiel correct weergegeven wordt! Zoek je eigen profiel op de site en controleer de weergave en de werking (stuur jezelf een testmail, test de link naar je website, bekijk de weergave in Google maps…)

Bekijk ook zeker onze tips voor betere vindbaarheid op het internet!

Ervaringen van Psychologen