Terug naar boven

Update rond therapie tijdens Covid-19-lockdownOok tijdens Corona blijven heel wat psychologen in aangepaste vormen therapie voorzien. Dat kan bv. via video call, telefoon, chat of e-mail. Deze vormen van therapie kunnen tijdens een periode van lockdown even waardevol zijn als een face-to-face gesprek.

Blijf ook tijdens deze periode zorg dragen voor je mentale gezondheid en maak gerust een afspraak met één van onze psychologen.

Terugbetaling ziekenfondsen

Terugbetaling voor therapie

Psychotherapie wordt op dit moment nog niet volledig terugbetaald door ziekenfondsen. Een aantal ziekenfondsen voorziet wel een gedeeltelijke tegemoetkoming. Vooral voor kinderen en jongeren is dit het geval. Vaak werken mutualiteiten met een lijst van therapeuten voor wie deze tussenkomst geldt. Enkele ziekenfondsen vergoeden begeleiding van een psycholoog. Vraag dit na bij jouw ziekenfonds.

Er is onlangs een politiek akkoord bereikt om de titel ‘psychotherapeut’ te erkennen, maar de voorwaarden moeten nog verder besproken worden. Deze erkenning kan ertoe leiden dat psychotherapie in de toekomst terugbetaald kan worden, wanneer je in begeleiding gaat bij een erkend psychotherapeut of psycholoog. Hier is echter nog geen duidelijkheid over.

Psycholoog zoeken? Vind hier een goede psycholoog!