Terug naar boven

Sibylle Rooseboom

Psychologen- en Gestalttherapiepraktijk Rooseboom

Psycholoog

Eduard Flipsestraat 37

7558 DT Hengelo - (OV)

Introductie

Holistisch psycholoog / Gestaltpsychotherapeut/ Lichaams- en traumagericht werkend psycholoog/ EFT relatietherapeut /PSYCHOLOOG NIP / Creatief therapeut en GZ psycholoog

Je bent van harte welkom op mijn praktijk, waar ik met hart en ziel werk.

Wie ben ik?
Mijn naam is Sibylle Rooseboom en ik ben als psycholoog en gestalttherapeut werkzaam in mijn eigen zelfgevestigde praktijk .Psychologen- en Gestalttherapiepraktijk Rooseboom is gevestigd in Hengelo (O). Ik ben samen met mijn partner en ik heb twee uitwonende zonen. Op mijn 15e wist ik al dat ik psycholoog wilde worden en had ik (achteraf gezien) al een hele scherpe en zuivere intuïtie. Ik ben erg geïnteresseerd in het hart en de ziel van mensen, hun onderlinge ontmoetingen en hoe een ieder van ons de mogelijkheid heeft om in het leven in bewustzijn te groeien. Ik ben geïnteresseerd in wat jou in jouw innerlijk beweegt, wat jou in jouw ziel (diep)raakt, wat jou samenbrengt met anderen, wat jou boeit, wat jou verbindt en bovenal hoe jij lichter in het leven kunnen staan en steviger en met meer bewustzijn op jouw eigen benen kan leren staan. Ik ben een rustig, ruimdenkend en liefdevol, warm mens. Ik hou van aanpakken en ergens met hart en ziel voor gaan. Ik ben van mening dat met aandacht en liefde met mensen werken, wonderen en verwondering doet ontstaan vanuit het motto: “het mooiste dat je kunt worden is jezelf”.

Klachten als vermoeidheid, stress, onbegrepen lichamelijke klachten, moeite met gezonde zelfzorg, depressie, angst, het zijn vaak symptomen van onderliggende patronen en diepere gevoelens waar je je misschien niet (geheel) bewust van bent. Patronen zoals moeite met nabijheid toelaten, grenzen stellen, jezelf minderwaardig voelen, perfectionisme, gevoelens van onveiligheid, trauma, delen van jezelf die de overhand hebben gekregen in de loop van je leven (‘pleasen’ of juist afstand houden bijvoorbeeld) maar waarin de balans is zoek geraakt. Het hervinden van jezelf en van wie je in wezen bent, is het bewust worden en leren loslaten van overlevingsmechanismen, die soms hardnekkige patronen zijn geworden en waarin je niet meer zelf de regie lijkt te hebben en niet zomaar kan veranderen.

De kern van mijn therapie
De therapie is een verdiepende begeleiding, waarbij jij met een groeiend (zelf)bewustzijn een zoektocht kan aangaan naar het tot vervulling brengen van het mooiste en beste in jezelf, een proces dat ieder van ons op eigen unieke wijze doormaakt. In onze ziel tref je het meest wezenlijke aan door met zachte ogen en met liefdevolle aandacht je innerlijk tegemoet te treden, zonder oordeel en met warmte.
Als therapeut werk ik ruim 25 jaar met jong en oud, individueel, in groepen, in relaties en in gezinnen. En ik geniet er dagelijks van hoe ieder mens zich kan ontwikkelen. Ik heb niet de wijsheid in pacht maar ik heb wel de afgelopen 25 jaar heel veel mensen mogen ontmoeten en hun groei in bewustzijn en in verandering mogen meemaken.
Ik geef psychosociale, gestalttherapeutische- en psychologische begeleiding vanuit de complementaire zorg. Ik werk vanuit een holistische en client-centered grondhouding (de cliënt staat centraal en niet het protocol). Hierin staat een gevoel van veiligheid centraal. Ik hecht veel waarde aan een betrokken persoonlijk contact waarin iemand zich op zijn/ haar gemak voelt. Ik heb oog voor (eerdere) ervaringen, fysiek lichaam, het individu en zijn omgeving. Ieder mens is anders en er zijn meerdere wegen naar verandering. Hierbij stem ik af op de behoefte en hulpvraag van de cliënt(e). En net als mijn cliënten blijf ik me ook ontwikkelen middels intervisie, supervisie, nascholing en andere vormen van deskundigheidsbevordering. Alle vormen van therapie, die ik aanbied heb ik zelf ook doorgemaakt en ervaren.

Therapievormen
Ik werk eclectisch, dat betekent dat ik in mijn begeleiding technieken vanuit diverse visies en diverse theoretische kaders uit de psychotherapie integreer om zo beter aan te sluiten bij de behoefte en hulpvraag van de cliënt(e). Denk daarbij aan ervaringsgerichte-, lichaamsgerichte- cognitief gedragstherapeutische- en creatieve therapie vanuit een holistische visie (eenheid tussen lichaam, geest en ziel). Zo maak ik o.m. gebruik van ervaringsgerichte therapie geef ik mindfulness, aandachts- en bewustzijnsoefeningen; van gestalttherapie (voice dialogue, experimenten: oefenen met nieuw gedrag, contactoefeningen), van cognitieve gedragstherapie (om realistisch te leren denken), lichaamsgerichte inzichten en technieken (lichaamsgerichte oefeningen, visualisaties, meditaties). Naast het gesprek, ervaringsgerichte- en lichaamsgerichte oefeningen werk ik met de verbeelding en met beeldende middelden en met de verbeelding (zoals kleien, schilderen, tekenen, foto's, dromen, dramatherapie).
Ik werk en leef als therapeut en als mens vanuit mijn hart en ziel. Als therapeut geef ik niet zomaar een alledaagse therapie volgens protocollen, die je overal kunt volgen, maar therapie, die precies aansluit bij wat jij nodig hebt en zich richt op jouw mogelijkheden. Iedere psycholoog of therapeut kan je adviezen en handvatten geven. In mijn therapie zorg ik ervoor dat ik altijd bij jouw ontwikkeling aansluit zodat je uitgedaagd en ondersteund wordt om jezelf bewust verder te ontwikkelen. Omdat ik van harte geloof dat ieder mens kan groeien! Ik inspireer je, ik daag je uit, ik houd je een spiegel voor, ik bied je support en veiligheid, zodat je zelfvertrouwen opbouwt om jezelf te durven zijn en jezelf durft te ontwikkelen.

Therapie kan online (via Zoom of Skype) of op de praktijk.

Psychologenpraktijk en Gestalttherapiepraktijk Rooseboom is gevestigd in Hengelo Noord (dichtbij de snelweg) in de wijk Hasseleres, Eduard Flipsestraat 37. Je kan er gratis dichtbij de deur partkeren en het ligt op loopafstand van de bushalte.

Vergoedingen zijn mogelijk via de aanvullende polis en daardoor gaat het ook niet van je eigen risico af.

Lees verder

Therapievormen

Gestalttherapie Cliëntgerichte therapie / clientcentered therapy Dieptepsycholoog Meer ...

Ondersteuning bij

HSP - Hoogsensitief Identiteitsproblemen Levensvragen Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Jong volwassenen Volwassenen Mannen Vrouwen Koppels Ouderen Ouders Jongeren Zwangerschap

Bereikbaarheid

Vlot bereikbaar met de auto Met parking Dicht bij bushalte Bereikbaar met openbaar vervoer

Plaats

In de therapiepraktijk Psychologische begeleiding in de buitenlucht Psychologische begeleiding via e-mail Psychologische begeleiding via telefoon - gsm Psychologische begeleiding video call (Skype, Zoom e.a.)

Consulttype

Relatietherapie Individuele therapie Groepstherapie Gezinstherapie Begeleiding in een bedrijf of vereniging

Talen

Nederlands

Gedeeltelijke terugbetaling via AGB-code mogelijk?

Ja

BIG-nummer GZ-psycholoog

69049261525

Werkmomenten

maandag 08.30 uur tot 16.00 uur
dinsdag 08.45 uur tot 16.00 uur
woensdag 08.45 uur tot 14.00 uur
donderdag 08.45 uur tot 14.00 uur
Soms kan voor een afspraak in overleg worden afgeweken van de openingstijden.

Wachtlijst

Ik hanteer geen wachtlijst. Meestal kan ik binnen 1 tot 2 weken een eerste afspraak aanbieden.

Prijs voor een consult

Er zijn diverse tarieven voor individuele therapie, relatietherapie, gezinstherapie en groepstherapie. De tarieven starten vanaf €85,00 voor 45 minuten. De tarieven zijn opvraagbaar op mijn praktijk.

Duur van de sessie

Divers: 45 minuten/60 minuten/90 minuten/180 minuten. Email contact en telefonisch consult vanaf 15 minuten (tarieven exclusief indirecte tijd).

Opleiding

(WO) Universitaire opleiding klinische psychologie (Radboud Universiteit)
Gezondheidszorgpsycholoog
EMDR (basis en verdieping)
PSYCHOLOOG NIP
Registerpsycholoog NIP
Gestaltpsychotherapeut
Lichaamsgericht werkend psycholoog NIP
Lichaamswerktherapeut
Creatief therapeut
Europees gecertificeerd psychotherapeut
EFT-relatietherapeut (gevorderd)

Vergoeding zorgverzekering

Voor gestalttherapie, psychosociale therapie, psychologische begeleiding is soms gedeeltelijke vergoeding vanuit de aanvullende verzekering (alternatieve geneeswijzen) mogelijk. Dit gaat niet af van het eigen risico. Er zijn steeds meer werkgevers, die een deel van de kosten op zich nemen. De kosten zijn sowieso via de belasting altijd aftrekbaar. Daarnaast kan het UWV een deel van het traject vergoeden. Als GZ-psycholoog heb ik geen contracten afgesloten en lever ik alleen onverzekerde zorg (cliënten betalen zelf hun factuur).

Leeftijd

61 jaar

Beroepsvereniging

NIP: Nederlands Instituut voor Psychologen;
NVPA: Nederlands Verbond van Gespecialiseerde Psychologen en Agogen;
NVAGT: Nederlands Vlaamse Associatie voor Gestalttherapie:
NAP: Nederlandse Associatie voor Psychotherapie;
EAGT: European Association Gestalttherapy;
EAP: European Association Psychotherapy;
LWP: Lichaamsgericht werkende Psychologen NIP;
EFT: Emotionally Focussend Therapy
(emotiegerichte relatietherapie)

Neem contact op met Sibylle

Eduard Flipsestraat 37

7558 DT Hengelo - (OV)

Overijssel

Toon telefoonnummer

http://psycholooghengelo.nl

http://gestalttherapiepraktijktwente.nl

https://www.hooggevoeligheid-twente.nl/

Routebeschrijving