Terug naar boven

Eltica de Jager Meezenbroek

ACT praktijk

ACT-therapeut

Groeneweg 81

3531VC Utrecht - (UT)

Introductie

Ben je vastgelopen of wil je meer uit je leven halen? Therapie op basis van ACT (Acceptatie en Commitment Therapie) biedt uitkomst. ACT staat voor toewijding (commitment) aan dat wat je belangrijk vindt en acceptatie van moeilijke gedachten, gevoelens en omstandigheden. Je leert effectieve vaardigheden en krijgt meer keuzevrijheid.


Voorbij de worsteling

Wat voor psychische of lichamelijke klachten je ook hebt, voor iedereen is het mogelijk om uit zijn of haar worsteling te stappen, door het ongemak te leren accepteren en om zich toe te wijden aan een betekenisvol leven. Wat je ook hebt meegemaakt en wie je ook bent. Je mag zijn wie je bent, voelen wat je voelt en denken wat je denkt. Het is daarbij mogelijk om je gedachten minder serieus te nemen en om je niet door je gevoelens te laten meeslepen, zonder ze weg te drukken en het is mogelijk om stappen te nemen om meer het leven te leiden dat je graag wilt.


ACT therapeut - lichaamsgericht psychotherapeut

Mijn naam is Eltica, ik ben een ervaren ACT therapeut. Ik sta graag naast je om mede te onderzoeken wat je kan helpen om een ontspannen, aandachtig en rijk leven te leiden. Ik stel mezelf kwetsbaar op en blijf dicht bij mezelf in de ontmoeting met jou. Ik ben betrokken en open. Mensen voelen zich snel op hun gemak bij mij en voelen zich gehoord.


ACT therapie is een ervaringsgerichte therapie, die zeer goed aansluit bij mensen die op zoek zijn naar lichaamsgerichte therapie. Als ons iets pijnlijks overkomt, dan probeert ons hoofd vaak om dit op te lossen. We gaan bijvoorbeeld piekeren over dingen die we anders hadden moeten doen, of we maken ons zorgen over de toekomst. We komen terecht in een maalstroom van gedachten en gevoelens. Dit kost veel energie en we kunnen onze aandacht niet meer richten op de dingen die we belangrijk vinden. Je leert hoe je hier uit kan stappen, hoe je ruimte kan maken voor je gevoelens en hoe je je aandacht weer op het hier en nu kan richten.


ACT is geen praattherapie. Tijdens de therapie doen we veel oefeningen, je leert vaardigheden om beter met beperkende gedachten en gevoelens om te gaan en je ervaart hoe je de dingen doet en kijkt hoe je je gedrag zou willen veranderen. Thuis oefenen en stappen zetten is een belangrijk onderdeel van de therapie.


Psychologenpraktijk Utrecht

Bij ACT praktijk, psychologenpraktijk Utrecht kun je direct terecht voor deskundige psychologische begeleiding. Er is geen diagnose of verwijsbrief nodig. De kosten van de therapie gaan niet ten goede van je eigen risico. Vaak is vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering mogelijk. Je bent welkom op locatie in Utrecht west of online.


Werkwijze ACT therapie

ACT therapie wordt voorafgegaan door een intakegesprek waarin we jouw hulpvraag in kaart brengen en we kijken of het wederzijds klikt. Dit gesprek bied ik tegen een gereduceerd bedrag aan, om de mogelijkheid te bieden om kennis te maken, zonder al te hoge kosten. Het therapietraject bestaat vervolgens uit rond de 7 sessies op locatie in Utrecht, of online. Voor elke sessie nemen we een uur de tijd.


Zoals al genoemd: thuis oefenen is een essentieel onderdeel van de therapie. Om dit te ondersteunen krijg je toegang tot digitaal materiaal van ACT praktijk en van de app ACT-guide, zoals oefeningen, filmpjes en persoonlijke ervaringen van Gijs Jansen (de maker van de app). Het materiaal is speels, toegankelijk en liefdevol. Het laat zien dat je niet als enige worstelt en ondersteunt je om hier op een luchtige manier mee om te gaan.

Lees verder

Specialisaties

ACT - acceptance and commitment therapie Lichaamsgerichte therapie Mindfulness Meer ...

Ondersteuning bij

Angst Stress Ziekte, omgaan met Meer ...

Praktische informatie

Leeftijdsgroep

Volwassenen Jong volwassenen Personen met een fysieke beperking

Bereikbaarheid

Bereikbaar met openbaar vervoer Met parking Vlot bereikbaar met de auto

Plaats

In de therapiepraktijk Psychologische begeleiding over het internet Psychologische begeleiding via e-mail Psychologische begeleiding video call (Skype, Zoom e.a.)

Consulttype

Individuele therapie

Talen

Nederlands

Gedeeltelijke terugbetaling via AGB-code mogelijk?

Ja

Wachtlijst

geen

Prijs voor een consult

95 euro (incl. 21% BTW)

Duur van de sessie

1 uur

Opleiding

Opleiding tot psychosociaal therapeut & ACT therapeut, Stresswise academy
Basis en vervolgjaar lichaamsgerichte psychotherapie, BodyMind opleidingen

Leeftijd

48 jaar

Beroepsvereniging

CAT vergoedbaar (Collectief Alternatieve Therapeuten)

Neem contact op met Eltica

Groeneweg 81

3531VC Utrecht - (UT)

Utrecht

Toon telefoonnummer

https://www.actpraktijk.nl/

https://www.actpraktijk.nl/psychologenpraktijk-utrecht

https://www.actpraktijk.nl/doelgroepen/omgaan-met-ziekte-pijn-of-vermoeidheid

Routebeschrijving