Terug naar boven

Update rond therapie tijdens Covid-19-lockdownOok tijdens Corona blijven heel wat psychologen in aangepaste vormen therapie voorzien. Dat kan bv. via video call, telefoon, chat of e-mail. Deze vormen van therapie kunnen tijdens een periode van lockdown even waardevol zijn als een face-to-face gesprek.

Blijf ook tijdens deze periode zorg dragen voor je mentale gezondheid en maak gerust een afspraak met één van onze psychologen.

Kan therapie tijdens corona lockdown?

Ook tijdens corona-maatregelen ondersteuning via therapie

De huidige situatie met het coronavirus is behoorlijk spannend. Sommige problemen worden in deze tijden net gerelativeerd, terwijl andere problemen harder de kop kunnen opsteken.

Veel mensen werken nu thuis, samen met hun partner en kinderen, en dit kan de nodige mentale uitdagingen met zich meebrengen. Het sociaal leven wordt sterk beïnvloed en veel mensen zitten met vragen of angsten rond het COVID-19 virus. Daarom blijft psychologische ondersteuning in deze periode waardevol.

Therapie op afstand

Tijdens de corona-maatregelen kan je dus zeker bij je psycholoog terecht, al zal dit wel in een gewijzigde vorm zijn. Veel psychologen bekijken momenteel de mogelijkheden van therapie op afstand en bieden therapiesessies via videocall, telefoon, chat enz. aan.

Mogelijk staat dit nog niet op het profiel van je psycholoog maar biedt hij of zij dit in deze uitzonderlijke tijden wel aan. Contacteer dus zeker je psycholoog om hiernaar te vragen.

Is het bij je huidige psycholoog niet mogelijk om therapie op afstand te krijgen? Dan vind je hier een overzicht van psychologen die online therapie geven. Kies indien mogelijk voor een therapeut bij jou in de buurt. Zo kunnen jullie de therapiesessies na de corona-maatregelen eenvoudig face to face verderzetten.

Therapie via video call en telefoon: een waardig alternatief

Uit onderzoek blijkt dat therapie via video call of telefoon een waardig alternatief is voor een therapiesessie in de praktijkkamer. Zeker nu face to face therapie tijdens de corona lockdown afgeraden wordt. Het kan in het begin even wennen zijn, maar je zal gauw merken dat je ook vanuit je comfortabele zetel thuis een luisterend oor hebt en tot nieuwe inzichten komt. Je psycholoog is er nog steeds voor jou, zodat jij je ook nu begrepen en gesteund voelt.

Lees meer over therapie via video call, therapie via telefoon en therapie via chat.

Vind een online therapeut

Lees ook: Hoe zorgen voor je mentale gezondheid?

Heb je nog vragen? Contacteer ons gerust!

Opleidingscentra