Terug naar boven

Korte training: Kennismaking met ACT

Training

Educatieve Academie vzw

Educatieve Academie

Patriottenstraat, 35

2600 Berchem (Antwerpen)

Antwerpen

Introductie

Wat drijft je? Wat inspireert je?

Wat is echt belangrijk voor jou? Waar blokkeer je? Hoe ga je om met zaken die je het gevoel geven dat je vastzit? Hoe kan je dit alles omzetten in waardevol handelen?

Dit zijn de vragen waar je volop mee aan de slag gaat als je werkt vanuit ACT, Acceptance and Commitment Therapy.

De belangrijkste boodschap van ACT is: accepteer wat je zelf niet kunt controleren en verbind je ertoe die acties te ondernemen die je leven verbeteren. Het doel is een rijk en zinvol leven te creëren en tegelijk effectief om te gaan met de pijn en de stress die erbij horen. ACT is gebaseerd op het idee dat psychologische starheid de voornaamste oorzaak is van depressie, angst en vele andere vormen van psychisch lijden. Het is een bewezen effectieve behandelmethode met als doel de psychologische flexibiliteit te bevorderen met behulp van zes kernprocessen; defusie, acceptatie, mindfulness, perspectiefinname, waarden en toegewijde actie.

Tijdens deze tweedaagse zullen we op diverse manieren kennis nemen van, en ervaring opdoen met, deze kernprocessen. De training biedt verschillende tools om als hulpverlener mee aan de slag te gaan en zal zeker ook dienen als inspiratie voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

CORONA – Al onze opleidingen gaan normaal gezien ‘live’ door in de gebouwen van de Educatieve Academie. De lesvorm kan echter aangepast worden ifv de door de regering opgelegde coronarichtlijnen. Sommige trainingen gaan dan online, vinden in kleinere groepen of een groter leslokaal plaats. Uitzonderlijk kan een training naar een latere datum verplaatst worden. Deelnemers worden hiervan tijdig op de hoogte gebracht.

zie websitelink onderaan

Lees verder

Cursusdatums

Eerstvolgende startdatum: maandag 9 oktober 2023
maandag 9 oktober 2023Vanaf 10:00tot 17:00
maandag 23 oktober 2023Vanaf 10:00tot 17:00

Praktische informatie

Thema's

Angst overwinnen Burnout / burn-out Depressie Weerbaarheid Psychiatrische stoornissen Stress, omgaan met Therapie Coaching opleiding Psychotherapie opleiding Therapie opleiding

Voor

Hulpverleners Therapeuten, coaches & counselors

Gegeven door

Annelies Harvent & Moniek van Oss

Prijs

€ 230 (€ 190 voor studenten van de I.V.-opleiding en geregistreerde I.V.-therapeuten)

Neem contact op met

Korte training: Kennismaking met ACT
Gelieve via dit contactformulier geen reclame, enquêtes, schoolopdrachtverzoeken etc. te versturen.

Educatieve Academie vzw

Educatieve Academie

Patriottenstraat, 35

2600 Berchem (Antwerpen)

Antwerpen

Toon telefoonnummer

https://www.educatieve-academie.be

Routebeschrijving