Terug naar boven

Lichaamsgericht werken in de individuele praktijk

Educatieve Academie vzw

Educatieve Academie vzw

Patriottenstraat 35

2600 Berchem (Antwerpen)

Antwerpen

Lichaamsgericht werken in de individuele praktijk

Introductie

“Het rijk van de ‘felt sense’ binnengaan is voor veel mensen als het betreden van een vreemd nieuw land, een land waar ze al vaak zijn geweest zonder zelfs maar de moeite te nemen naar het landschap te kijken.” Peter Levine

Onderzoek toont aan dat therapieën waarin gebruik wordt gemaakt van de ‘felt sense’ effectiever zijn dan therapieën waar dat niet gebeurt.

In deze tweedaagse reiken wij jou tools aan om via eenvoudige lichaamsgerichte interventies de gevoelde ervaring (felt sense) te verkennen en te benutten als therapeutisch middel. We onderzoeken hoe die lichamelijk gevoelde ervaringen een gids kunnen worden in het therapeutisch proces en ons naar diepere hulpbronnen kunnen leiden.

We staan stil bij de cyclus van waarneming/gewaar zijn, energie vrijmaken en laten stromen, expressie en integratie. We doen dit dmv beweging, adem, geluid, zowel individueel als in contact. We onderzoeken nuances binnen het lichaamswerk: zowel expliciet en stevig als zacht en subtiel.

We werken ervaringsgericht en oefenen met elkaar. Er is ruimte voor uitwisseling, vragen en duiding.

We voorzien ook ruimte voor de praktijkervaringen van deelnemers. Hierbij geven we een aanzet tot het exploreren van jouw begeleidingsstijl in lichaamsgericht werken. Hoe kan je via lichaamsgericht werken aansluiten bij wat er op de voorgrond zit en hierbij de hulpvraag van de cliënt meenemen? Hoe zet je jezelf in als begeleider ? Hoe doe je dat praktisch in je praktijk (ruimte, materiaal, tijd...)?

De inspiratiebronnen voor deze workshop zijn bio-energetica, emotioneel lichaamswerk, ademwerk, karakterstructuren, Essentiewerk, Gestalttherapie, Mindfulness, yoga, tantra, ...

Zorg voor makkelijk zittende kledij. We werken op blote voeten of antislipsokken.


zie websitelink onderaan

Lees verder

Cursusdatums

Start op: donderdag 12 december 2019
donderdag 12 december 2019Vanaf 10u00tot 17u00
vrijdag 13 december 2019Vanaf 10u00tot 17u00

Praktische informatie

Thema's

Lichaam & welzijn Therapie opleiding

Gegeven door

Johanna Descamps en Ida Jonniaux

Prijs

205 Euro

Neem contact op met

Lichaamsgericht werken in de individuele praktijk
Gelieve via dit contactformulier geen reclame te versturen van welke aard ook. Misbruiken zullen aangeklaagd en aangerekend worden volgens het KB van 4 april 2003.

Educatieve Academie vzw

Educatieve Academie vzw

Patriottenstraat 35

2600 Berchem (Antwerpen)

Antwerpen

Toon telefoonnummer

https://www.educatieve-academie.be

Routebeschrijving