Terug naar boven

Beschermjassen

Educatieve Academie vzw

Educatieve Academie

Patriottenstraat 35

2600 Berchem (Antwerpen)

Antwerpen

Beschermjassen

Introductie

Meer info en inschrijven via zie websitelink onderaan

Beschermjassen is zowel een werkwoord als een zelfstandig naamwoord. Het betekent dat je iemand tijdens een moeilijke faseovergang inbedt in het oude vertrouwde. Het gaat niet alleen over familie, maar over alles van toen. Het zijn de geuren, het landschap, de tradities, de rituelen, de geschiedenis, het eten…

Het gaat over de vertrouwde manieren van vroeger. Iedereen doet het eigenlijk; in moeilijke periodes teruggrijpen naar prettige herinneringen, ervaringen van veiligheid en warmte. Bij migratie of bij mensen op de vlucht zijn deze zaken soms zoek. Vaak zoeken mensen uit zichzelf naar beschermjassen, alleen zijn ze zich hier niet van bewust. Als hulpverlener, maar ook in je persoonlijk leven, is het wel belangrijk hiervan bewust te zijn, ook bij jezelf. Want als je er alert op bent, kan je er anderen mee helpen.
Beschermjassen is een model dat ruimte schept voor diversiteit; op de werkvloer, in het onderwijs, in dienst -en hulpverlening, in je persoonlijk leven,… Migratie is een belangrijke faseovergang die heel wat impact heeft. Daarom heeft beschermjassen heel wat te bieden in het begeleiden van mensen met migratie achtergrond.
Door de driedaagse training Beschermjassen krijg jij een bewustere verbinding met jezelf. Jij verkent jouw grenzen, kwetsbaarheden en familieverhalen. Tijdens deze verkenningstocht leer jij jezelf open te stellen en van perspectief te wisselen in een dialoog. Dit inspireert en leidt tot creatieve oplossingen zowel in privé- als in werksituaties. Door zelf te ervaren wat het is om beschermjassen te gebruiken, door ernaar op zoek te gaan of te herontdekken, voel je het effect ervan.

Lees verder

Cursusdatums

Start op: dinsdag 12 maart 2019
dinsdag 12 maart 2019Vanaf 10:00tot 17:00
dinsdag 26 maart 2019Vanaf 10:00tot 17:00
dinsdag 2 april 2019Vanaf 10:00tot 17:00

Praktische informatie

Thema's

Depressie Therapie Familie & gezin Psychotherapie Rouwverwerking Angst overwinnen

Voor

Hulpverleners Therapeuten, coaches & counselors

Gegeven door

Griet Severeyns

Prijs

€ 295 (€210 voor I.V.-studenten en geregistreerde I.V.-therapeuten)

Neem contact op met

Beschermjassen
Gelieve via dit contactformulier geen reclame te versturen van welke aard ook. Misbruiken zullen aangeklaagd en aangerekend worden volgens het KB van 4 april 2003.

Educatieve Academie vzw

Educatieve Academie

Patriottenstraat 35

2600 Berchem (Antwerpen)

Antwerpen

Toon telefoonnummer

https://www.educatieve-academie.be

Routebeschrijving