Terug naar boven

Beschermjassen - Deze Training is offline

Deze Training kan niet worden gecontacteerd via Vind-een-Psycholoog.nl. Vind een andere Training via onderstaande links.

Omschrijving

Meer info en inschrijven via http://educatieve-academie.be/aanbod/korte-trainin...

Beschermjassen is zowel een werkwoord als een zelfstandig naamwoord. Het betekent dat je iemand tijdens een moeilijke faseovergang inbedt in het oude vertrouwde. Het gaat niet alleen over familie, maar over alles van toen. Het zijn de geuren, het landschap, de tradities, de rituelen, de geschiedenis, het eten…

Het gaat over de vertrouwde manieren van vroeger. Iedereen doet het eigenlijk; in moeilijke periodes teruggrijpen naar prettige herinneringen, ervaringen van veiligheid en warmte. Bij migratie of bij mensen op de vlucht zijn deze zaken soms zoek. Vaak zoeken mensen uit zichzelf naar beschermjassen, alleen zijn ze zich hier niet van bewust. Als hulpverlener, maar ook in je persoonlijk leven, is het wel belangrijk hiervan bewust te zijn, ook bij jezelf. Want als je er alert op bent, kan je er anderen mee helpen.
Beschermjassen is een model dat ruimte schept voor diversiteit; op de werkvloer, in het onderwijs, in dienst -en hulpverlening, in je persoonlijk leven,… Migratie is een belangrijke faseovergang die heel wat impact heeft. Daarom heeft beschermjassen heel wat te bieden in het begeleiden van mensen met migratie achtergrond.
Door de driedaagse training Beschermjassen krijg jij een bewustere verbinding met jezelf. Jij verkent jouw grenzen, kwetsbaarheden en familieverhalen. Tijdens deze verkenningstocht leer jij jezelf open te stellen en van perspectief te wisselen in een dialoog. Dit inspireert en leidt tot creatieve oplossingen zowel in privé- als in werksituaties. Door zelf te ervaren wat het is om beschermjassen te gebruiken, door ernaar op zoek te gaan of te herontdekken, voel je het effect ervan.

Zoek een andere cursus

Locatie cursus