Terug naar boven

Update rond therapie tijdens Covid-19-lockdownOok tijdens Corona blijven heel wat psychologen in aangepaste vormen therapie voorzien. Dat kan bv. via video call, telefoon, chat of e-mail. Deze vormen van therapie kunnen tijdens een periode van lockdown even waardevol zijn als een face-to-face gesprek.

Blijf ook tijdens deze periode zorg dragen voor je mentale gezondheid en maak gerust een afspraak met één van onze psychologen.

Communicatietraining voor jongeren met ASS (autismespectrumstoornis) - Deze Groepstherapie is offline

Deze Groepstherapie kan niet worden gecontacteerd via Vind-een-Psycholoog.nl. Vind een andere Groepstherapie via onderstaande links.

Omschrijving

StASS: Sta Sterker met ASS

Communicatie is een belangrijke peiler in het omgaan met anderen, waarmee jongeren met ASS het vaak moeilijk hebben. We willen je hierin versterken, zodat je met je ASS sterker staat in je contacten.

Deelname start met een intakegesprek bij één van beide begeleiders. De intakeperiode voor de voorjaarseditie loopt tot 2 maart 2020. In het najaar gaat er ook een editie door. Daarvoor kan je ook reeds je interesse doorgeven. Inschrijven doe je pas na de intake.

Na de intake volgen zes groepssessies en één terugkomsessie. Tussentijds is er een contextsessie voor de deelnemers en ouders of een andere vertrouwenspersoon. In totaal dus 8 sessies van anderhalf uur.

 1. Communicatie start bij jezelf
 2. Het inschatten van de ander
 3. Wat houdt je boodschap in?
 4. Contextsessie
 5. Verdiepende oefensessie
 6. Het effect van je boodschap: wat doe ik met de ander?
 7. Onderlinge verhoudingen, ongeschreven regels in onze maatschappij, assertiviteit.
 8. Terugkomsessie
Na de training gaan de evaluatiegesprekken door: individueel met je context, bij beide begeleiders


In StASS kan je leren:

 • Inzicht in hoe mensen communiceren
 • Zelfkennis
 • Leren hoe ik beter kan communiceren
 • Leren anderen beter te begrijpen
 • Anderen inschatten
Zoek een andere cursus

Locatie cursus