Terug naar boven

Groepsdynamica

Cursus

IVC vzw

K40

Kloosterstraat 40

9620 Zottegem

Oost-Vlaanderen

Introductie

Soms spelen irrationale factoren een rol in het functioneren van een team. Ook het groepsgebeuren op zich heeft een impact op het verloop van een project of traject. De groep heeft invloed op de relatie tussen de (bege)leider en de groepsleden en op de groepsleden onderling. Er is bovendien een wezenlijk verband tussen wat er intrapsychisch gebeurt bij een individu en wat er zich afspeelt in de groep. Voeling krijgen met al deze elementen, helpt je om de groepsontwikkeling in de hand te houden.Wat heeft groepsdynamica jou te bieden?Je krijgt zicht op de onderlinge relaties van groepsleden, op groepsprocessen en groepsontwikkeling.
Je leert omgaan met groepsdynamische processen en conflicten zodat je op een adequate wijze kan tussenkomen.
Je ontdekt onderliggende en niet meteen zichtbare dynamieken bij groepen en verwerft vaardigheden om hierop in te spelen.
Je leert hoe je met je gedrag en communicatie een groep tot ontwikkeling kan brengen, hoe je comfort en veiligheid in de groep kan vergroten.
Je leert welke leidinggevende interventies vertrouwen en veiligheid in de groep beïnvloeden.Groepsdynamica focust op:groepsontwikkeling en groepsprocessen
inzien en hanteren van groepsfenomenen
omgaan met groepsconflicten
groepsthema's herkennen
gepaste groepsinterventies doen
Deze workshop richt zich naar mensen die werken met groepen: team- of werkgroepleiders, HRM-managers, directeurs, groepsbegeleiders, groepstherapeuten, ...

Lees verder

Cursusdatums

Start op: maandag 21 juni 2021
maandag 21 juni 2021Vanaf 10u
donderdag 24 juni 2021tot 17u

Praktische informatie

Gegeven door

Stiene Deseyn

Prijs

350 cursusgeld + € 285 verblijf ( vol-pension)

Neem contact op met

Groepsdynamica
Gelieve via dit contactformulier geen reclame te versturen van welke aard ook. Misbruiken zullen aangeklaagd en aangerekend worden volgens het KB van 4 april 2003.

IVC vzw

K40

Kloosterstraat 40

9620 Zottegem

Oost-Vlaanderen

Toon telefoonnummer

http://www.ivc.be

https://www.ivc.be/files/Folder_GTO_2018-2019.pdf

Routebeschrijving