Terug naar boven

Update rond therapie tijdens Covid-19-lockdownBijna alle psychologen bieden weer live gesprekken in de praktijkruimte.
Ook therapie via video call, telefoon, chat of e-mail blijft mogelijk (via "Verfijn je zoekopdracht").

Groepsdynamica - Deze Cursus is offline

Deze Cursus kan niet worden gecontacteerd via Vind-een-Psycholoog.nl. Vind een andere Cursus via onderstaande links.

Omschrijving

Soms spelen irrationale factoren een rol in het functioneren van een team. Ook het groepsgebeuren op zich heeft een impact op het verloop van een project of traject. De groep heeft invloed op de relatie tussen de (bege)leider en de groepsleden en op de groepsleden onderling. Er is bovendien een wezenlijk verband tussen wat er intrapsychisch gebeurt bij een individu en wat er zich afspeelt in de groep. Voeling krijgen met al deze elementen, helpt je om de groepsontwikkeling in de hand te houden.Wat heeft groepsdynamica jou te bieden?Je krijgt zicht op de onderlinge relaties van groepsleden, op groepsprocessen en groepsontwikkeling.
Je leert omgaan met groepsdynamische processen en conflicten zodat je op een adequate wijze kan tussenkomen.
Je ontdekt onderliggende en niet meteen zichtbare dynamieken bij groepen en verwerft vaardigheden om hierop in te spelen.
Je leert hoe je met je gedrag en communicatie een groep tot ontwikkeling kan brengen, hoe je comfort en veiligheid in de groep kan vergroten.
Je leert welke leidinggevende interventies vertrouwen en veiligheid in de groep beïnvloeden.Groepsdynamica focust op:groepsontwikkeling en groepsprocessen
inzien en hanteren van groepsfenomenen
omgaan met groepsconflicten
groepsthema's herkennen
gepaste groepsinterventies doen
Deze workshop richt zich naar mensen die werken met groepen: team- of werkgroepleiders, HRM-managers, directeurs, groepsbegeleiders, groepstherapeuten, ...

Zoek een andere cursus

Locatie cursus